Adam Pekárek překonal dlouholetý rekord Laťky Jitřní (+foto)

Adam Pekárek, žák sportovní třídy ZŠ Jitřní, překonal 10 let starý rekord Laťky Jitřní a to excelentním výkonem 182 cm! Překonáním této výšky si zlepšil i svůj osobní rekord. Tímto si zaslouží opravdu velké uznání a respekt.

 

sportovní ZŠ Jitřní, Praha 4 - Laťka Jitřní, závod ve skoku vysokém

 

Letošního, již 17. ročníku, závodu ve skoku vysokém „Laťka Jitřní“ se ve středu 12.2.2014 zúčastnilo 226 dětí z 8 škol. V této obrovské konkurenci si zvlášť dobře vedli žáci sportovních tříd z Jitřní. Není se čemu divit, že si odnesli naprostou většinu medailí. Např. zlaté medaile ze všech chlapeckých kategorií závodu skončily jen u žáků školy Jitřní. Stříbrnou jsme si neodnesli jen z jediné kategorie, všechny ostatní získali právě děti z Jitřní. Celkově jsme v 8 soutěžních kategoriích získali 5 zlatých, 7 stříbrných a 2 bronzové medaile.

 

sportovní ZŠ Jitřní, Praha 4 - Laťka Jitřní, závod ve skoku vysokém

 

Za zmínku stojí i samostatná kategorie prvňáčků z Jitřní. Zde soutěžily především děti, které navštěvují atletickou přípravku. Téměř všechny tyto závodníky přišli podpořit jejich rodiče i spolužáci. To je povzbudilo k výborným, až neočekávaně kvalitním výkonům.

Domácí prostředí a vynikající sportovní atmosféra Laťky Jitřní vyburcovala v kategorii 2.+3. tříd Elišku Vojtěchovskou (3.B) a Terezu Slavíčkovou  (3.A) k nádhernému výkonu 110 cm, čímž atakovaly rekord závodu (112 cm). V téže kategorii chlapců dosáhl stejného výkonu i Tomáš Trnka (3.B).

 

sportovní ZŠ Jitřní, Praha 4 - Laťka Jitřní, závod ve skoku vysokém

 

Tradičně nejsilněji obsazenou kategorií byla kategorie žáků 4. a 5. tříd. Naopak početně nejslabší, ale výkonnostně nejsilnější byla kategorie žáků 8. a 9. tříd. Ta přinesla opravdu úžasné výkony, zvláště v chlapecké kategorii. Vyhrál ji se 182 cm již zmíněný Adam Pekárek (9.A). Za zmínku ale stojí i velmi kvalitní výkon 165 cm Štěpána Kuriše (9.A). Jde vidět, že silná divácká podpora, umí udělat své a vyburcuje závodníky ke kvalitním výkonům.

 

Rekapitulace závodu:

  • 226 závodníků (historický nevyšší počet)
  • zastoupení 8 škol (historický nevyšší počet, velká konkurence)
  • 10 kategorií, z toho 8 soutěžních a 2 doplňkové jen pro prvňáčky z Jitřní
  • zisk medailí:
    • ZŠ Jitřní: 5 zlatých, 7 stříbrných, 2 bronzové
    • ZŠ TGM: 2 zlaté, 4 bronzové
    • ZŠ Plamínkové: 1 zlatá
    • ZŠ Nedvědovo nám.: 1 stříbrná
    • ZŠ Mládí: 1 bronzová
    • ZŠ Filosofská: 1 bronzová

 

sportovní ZŠ Jitřní, Praha 4 - Laťka Jitřní, závod ve skoku vysokém

 

Děkuji rodičům a spolužákům, kteří přišli podpořit své závodníky.

 

Každý, kdo přišel, zažil na vlastní kůži jedinečnost závodu, který na Jitřní připravujeme už 17 let. Právě publikum zde vytvořilo báječnou sportovní kulisu, která motivuje děti k výkonům na hranici možností. Jsme opravdu rádi, že Laťka Jitřní má takovýto zvuk a úroveň.

 

Poděkování patří i učitelům a ternérům atletiky na Jitřní, za výbornou přípravu našich závodníků, dále pak atletickému oddílu Slavia Praha za zapůjčení ukazatelů výkonů a hodným rodičům a učitelům, kteří upekli něco na zub.

 

David Gajdošík, organizátor Laťky Jitřní

 

Kompletní výsledky, historické tabulky a velké množství fotografií z Laťky Jitřní naleznete na [stránkách závodu >>>].