Amálie Švábiková zvítězila na zimní olympiádě dětí a mládeže (+ foto)

Žákyně naší školy – Amálie Švábíková ze 6.A, v úterý 31.1.2012 zvítězila na V. zimních hrách olympiády dětí a mládeže ČR, které právě probíhají v Beskydech. Amálie suverénně zvítězila v obřím slalomu na snowboardu, v kategorii mladší žákyně.

O den později, ve středu 1.2.2012, pak získala i stříbrnou medaili v freestyle slope stylu na snowboardu.

K nádhernému umístění gratulujeme a přejeme jí i mnoho pěkných zážitků ze závodů zimní olympiády dětí a mládeže a dalších sportovních úspěchů.

 

Olympiády dětí a mládeže jsou projektem Českého olympijského výboru. Zároveň patří k nejprestižnějším sportovním událostem, pro žáky do 16 let.

Zimní olympiáda 2012 probíhá v Moravskoslezském kraji, kde přijelo přes 1300 sportovců a trenérů. Děti zde mohou soutěžit v krasobruslení, hokeji i lyžování. Tradičně jsou součástí běžecké i sjezdové disciplíny, bialton, skoky i severskou kombinací. V neposlední řadě se vždy prezentují snowboardisté i rychlobruslaři.

Dětské olympiády se konají každý rok - střídavě letní a zimní. Jak už dříve vysvětlil předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek, mají děti přilákat ke sportu a myšlenkám fair-play.

 

Více na stránkách ZODM: https://www.odm2012.cz/