Atletické Mistrovství ČR žactva - 2x zlatá Amálie Švábíková

Za opravdu nevlídného počasí se o víkendu 20.-21.9.2014 sjelo do Plzně to nejlepší, co česká žákovská atletika nabízí. K naší radosti to nejlepší divákům nabídla žákyně sportovní školy Jitřní Amálie Švábíková, která zvítězila ve skoku o tyči rekordním výkonem 365 cm, čímž překonala rekord Mistrovství ČR a zároveň překonala i vlastní žákovský rekord ČR své kategorie, který držela od června výkonem 363 cm.

Aby toho nebylo málo, druhý den pomohla slávistické štafetě na 4x300 m skvělým během ve 3. úseku, který také vedl k překonání českého rekordu! Ke třetí medaili jí ve vrhu koulí chyběly pouhé 3 cm, ale i tak odjížděla určitě spokojena.

Velmi srdnatě se soupeři bojoval i Adam Pekárek, dnes již bývalý žák ZŠ Jitřní, stále člen naší tréninkové skupiny. Ve vrhu koulí ho od postupu mezi nejlepších 8 dělily pouhé 2 cm, v hodu diskem překonal poprvé 40 m a obsadil krásné 5. místo. V krátké štafetě finišoval a doběhl pro celkové 7. místo, v běhu na 150 m ho stále omezovalo nedoléčené zranění a nenavázal na finálové umístění z halové sezóny.

Velmi zdatně se soupeři bojoval v kladivářském sektoru i Jakub Karafiát (platí to samé, co u A. P.), který posunul svůj osobní rekord za hranici 35 m a obsadil 11. místo.

Dalším kladivářem, který teprve sbíral zkušenosti na své první velké akci, byl Adam Palisa. I on se po nemoci pral s kladivem statečně, i když na konec uzavíral startovní pole.

Posledním zástupcem naší skupiny byl Tadeáš Burski, který, jakožto žolíkový král, do štafet nenavázal na zlato z Jablonce a v dlouhé štafetě obsadil 6. místo a v krátké 7. místo.

Všem děkuji za reprezentaci a předvedené výkony a přeji hodně úspěchů v halové sezóně.

Marek Čepelák, trenér atletiky ŠSK

Výsledková listina je k dispozici v tomto odkazu.