Den dětí - jak ho prožila 6.A (+foto)

 

Dne 1. června 2012 se konal Den dětí. Paní učitelka Tereza Heřmanská vzala žáky naší třídy - 6.A na výlet do Muzea Policie České republiky, které je za Nuselským mostem. První reakce skoro všech, kteří se podívali z mostu dolů byla: „To je ale vejška!“.

V muzeu byly uniformy dřívějších policejních sborů, jako např.: četníků nebo VB (veřejné bezpečnosti); pohraniční kameny; spousta zbraní, které se líbily zejména chlapcům a nejvíce se jim líbil kulomet pocházející ze SSSR Grojunov SG-43, u kterého se i fotili a jejich reakce byla: „Tohle mít doma, to by bylo...!“;

 

oddíl kriminalistiky, ve kterém bylo znázorněno místo činu - vraždy; četnická stanice a další různé věci týkající se dřívějších policejních i vojenských sborů.

 

V muzeu byla také výstava dřívějších hasičských sborů, ve které byly vidět různé druhy plynových masek, bezpečnostních obleků a mnoho dalšího.

Po prohlídce muzea jsme se přesunuli na Vyšehradský hřbitov a Slavín, na kterém jsme prezentovali jednu slvnou osobnost, kterou jsme si vybrali. Cestou ze hřbitova nám začalo lehce pršet a kousek před školou se rozpršelo natolik, že všichni byli mokří.

Takto prožitý Den D (dětí) se všem moc líbil a paní učitelce Heřmanské moc děkujeme, že nás na tento výlet vzala a že to s námi vydržela až do konce.

Dominik Hanzlík, 6.A

 

Pozn.: více fotografií naleznete na tomto odkazu [rajce.net >>>]