Den NATO 2013 (+foto +video)

Dny NATO, ZŠ Jitřní, atletická škola Praha 4

V sobotu 21.9.2013 si 15 odvážlivců z Jitřní přivstalo, aby krátce po 5. hodině ranní vyrazilo na cestu směr Ostrava na vojensko-bezbečnostní akci Dny

NATO. Nejednalo se o žádnou „malou“ akci. Uznejte sami, že cca 150 000 lidí se najednou jen tak nesejde.

 

Díky propršenému týdnu jsme se báli, jak dopadne počasí, ale naštěstí nám přálo. Nespadla ani kapka a zatažená obloha měla i výhodu, že při pohledech na letadla a vrtulníky nám nesvítilo sluníčko do očí.

 

Na Dny NATO jezdíme už pár let. Je tam vždy co viděl a hlavně si vyzkoušet. Myslím, že každý si najde tu svou oblast. Letos měl velký úspěch např. kynologický výcvik a zachycení pachatele pomocí psů, obrana před útočníky, střelby, vojenská a hasičská vozidla …

Někteří z nás si vyzkoušeli i „opilecké a drogové brýle“, chůzi v nich, simulovaný náraz vozidel a jiní byli třeba i ve stíhačce.

K hlavním lákadlům proč, jsme do Ostravy jeli, patřil bezesporu Ruslan – jedno z největších letadel na světě, či přelety a akrobatická vystoupení stíhaček. Poprvé v životě jsem viděl např. i akrobatické vystoupení vrtulníkové letky.

 

Dny NATO, ZŠ Jitřní, atletická škola Praha 4

 

Zpět do Prahy jsme přijeli skoro, až ve 21 h. Určitě stálo za to, si přivstat a na otočku si do Ostravy zajet. Odnášíme si opravdu pěkné zážitky.

Poděkování patří i p. uč. Gajdošíkovi, který nás ve svém volnu na Dny NATO vzal.