Halloween na Jitřní (+foto)

Je možné, že někdy žáci nemohou do školy dospat? Ale je! Na pátek 1.11.2013 se mnozí z žáků opravdu těšili. Byl tu opět Halloween na Jitřní!

Od rána vstupovali do budovy školy příšerky, čarodějnice, „mrtvolky“ všeho druhu, čarodějové, kostry, duchové, kati. Vše, co během halloweenské noci z 31. října na 1. listopadu, ožívá.

 

 

V 10:00 h začal v oranžovém patře průvod masek a převleků, kterého se zúčastnili žáci nejen prvního stupně, ale i druhého. Pro žáky druhého stupně připravila letos žákovská samospráva den v oblečení typických barev Halloweenu, a to černé a oranžové. Zvítězily dvě třídy se stejným počtem žáků oblečených v těchto barvách – 6.A a 7.A.

Průvod prošel celou školou až do tělocvičny, kde porota složená ze žáků 7.A vyhodnocovala 5 nejlepších masek. O to vlastně ani nešlo. Vždyť vyhodnotit spravedlivě ty nejlepší, se ani nedalo, protože všechny masky byly obdivuhodné. Na závěr si všechny příšerky zatančily a „zarejdily“ při tanci. Při odchodu z tělocvičny byly pro žáky připraveny speciální sladkosti ve stylu Halloweenu.

 

 

A co vlastně učitelé? Ani ti nezůstali pozadu. Paní učitelky se také převlékly a představily se jako čarodějnice, mrtvé nevěsty nebo jako přítelkyně oranžových dýní. Pan učitel ze 4.A v oblečení Batmana udivoval svými „létajícími“ schopnostmi. Ostatní paní učitelky a učitelé měli na sobě také oblečení v barvě černé nebo oranžové. Takže opravdu vydařená oslava Halloweenu!

 

Halloween na ZŠ Jitřní

 

Poděkování za přípravu a organizaci celé akce patří žákovské samosprávě, zvláště žákům 7.A, dále učitelům, ale také našim skvělým rodičům, kteří podpořili své děti, aby si z jednoho všedního školního dne odnesly ty nejúžasnější zážitky.

 

Lenka Kotásková