Království železnic - výlet 8.A (+ foto)

    Ve středu 18.12.2013 se naše třída 8.A vydala po 2. vyučovací hodině na výstavu Království železnic, která se nachází na pražském Smíchově. Království železnic je největší soukromá sbírka železnic v celé České republice. Jako doprovod jsme měli tentokrát pana učitele Davida Gajdošíka, který nám výstavu nabídl na výstavu jít. Tato výstava se lišila od ostatních tím, že byl vstup zdarma a jediné, co jsme platili, byly jízdenky MHD.

    Po příchodu na výstavu jsme si odložili věci v šatně a vyrazili jsme na prohlídku. Výstava měla 2 podlaží, která se nacházela v suterénech. V 1. podlaží byla tři, dá se říci stanoviště. Jedno z nich bylo ve vojenském provedení. Další byla malá městečka a v jednom z nich byl i známý Ještěd. Každých 10 minut celá výstava zhasla a rozsvítila městečka. Byl to krásný pohled na svítící detaily, kterých bylo nespočet. Ve 2. podlaží byly sestaveny modely zatím tří českých krajů - Ústecký kraj, Plzeňský kraj a Královehradecký kraj. K vidění byla mladoboleslavská Škodovka, plzeňská Škoda, kolínská TPCA (Toyota Peugeot Citroën Automobile), plzeňský Prazdroj, model jaderné elektrárny Temelín a spousty dalšího. Kluci si zahráli hry na Xboxu 360, který se nacházel v konferenční místnosti, ve které jsme se sešli ve 12 hodin a odcházeli jsme.

    Od pana učitele jsme také dostali pracovní list, ve kterém bylo 15 otázek, na které jsme ale rychle odpověděli a nakonec jsme je panu učiteli neodevzdávali.

    Výstava se všem moc líbila a moc děkujeme panu učiteli Gajdošíkovi za to, že nás na takovou výstavu vzal a že to s námi vydržel až do konce.

Více zajímavých informací a fotografií naleznete na oficiálním webu Království železnic: www.kralovstvi-zeleznic.cz

 Dominik Hanzlík a Lea Žáčková, 8.A