Lyžařský výcvik Benecko (+ foto)

V průběhu celého týdne se nám počasí stále jen zlepšovalo. A nejen počasí, ale také naše lyžařské schopnosti se zlepšovaly.

První dva dny jsme se po skupinách střídali na lyžařský a běžecký výcvik, třetí den jsme podnikli pěší výlet, středa byla opět po skupinách. Ve čtvrtek nás čekal některými jedinci obávaný celodenní výlet na běžkách na Horní Mísečky. Ovšem předčasný strach se ukázal jako zbytečný. Sluníčko nás povzbuzovalo při cestě do kopce, a tak všichni statečně jeli. Dokonce i ti, kteří ráno nevypadali, že by vyjeli jakýkoli kopec.

Na vrchu nás čekalo příjemné posezení, občerstvení v horské chatě a potom sjezd zpět dolů a cílová rovinka před naší chatou.

Výlet se mi líbil, ani to nebylo tak hrozný, jak jsem se bál,“ řekl Michal Maršík ze 6. A. „Bylo to skvělý, pěkný počasí a jelo se hezky,“ poznamenala Adéla Čermáková ze 7. A. „Bylo to fakt super,“ pronesl náruživý běžkař Štěpán Kuriš ze stejné třídy.

V pátek se ukázalo, kdo s koho. Nejprve závody jednotlivců a štafeta na běžkách, potom slalom na sjezdovce. Mnozí měli radost z toho, jak se zlepšily jejich výkony po týdenním tréninku a ani jim nevadilo, že nevyhráli.

Celý pobyt zakončíme opět lyžováním, běžkováním a zítra se chtě-nechtě vracíme do Prahy. Ani se nám nebude chtít!

Tereza Heřmanská

 

Více fotografií naleznete na tomto odkazu: https://skvelatrida.webnode.cz/fotogalerie/