Mikulášská nadílka na Jitřní (+ foto)

Žákovská samospráva i letos připravila pro I. stupeň Mikulášskou nadílku.

A tak do každé třídy dnes vběhli rozběsnění čerti, za nimi ladně cupitali andělé, a jako poslední rozvážně vkráčel Mikuláš. V některých třídách se objevili „zlobilové“, kteří museli zarecitovat básničku nebo zazpívat písničku. Čerti byli přísní, dokonce chtěli některé žáky odnést, ale hodné paní učitelky je nedaly. Stačilo, že dotyční slíbili, že se polepší.

Ve všech třídách měly děti připravené písničky, básničky a říkanky pro Mikuláše. Proto andělé všude rozdávali sladkosti a děti chválili. A jestli zlobily také paní učitelky? To ne, na naší škole jsou jen hodné paní učitelky, takže letos, stejně jako každý rok, odešli čerti s nepořízenou.

Na závěr je třeba dodat, že Mikulášská nadílka byla další zdařilou akcí žákovské samosprávy v Jitřní. Je ale potřeba jmenovitě poděkovat všem – Mikulášovi (Anně Procházkové z 8. A), čertům (Filipu Žákovskému z 9. A, Dominiku Barusovi a Lukáš Malík ze 2. A, Evičce Caldrové ze 4. A) a nádherným andělům (Dominice Míškové a Elišce Šinfeltové z 9. A, Xenii Maňákové z 8. A, Janičce Caldrové, Terezce Kollertové a Apolence Švábíkové ze 2. A)