Neviditelná výstava - jak ji prožila 7.A

Dne 5. listopadu 2012 se třída 7.A vydala na výstavu Neviditelná výstava - když tě vedou smysly na Praze 2. Výstava se skládala ze dvou částí - viditelná a neviditelná. Jako první jsme se podívali na výstavu viditelnou, kde jsme se mohli podívat na pomůcky pro nevidové, slabozraké a barvoslepé občany.

Ilustrační obrázek

Mohli jsme si zahrát hry pro úplně nevidomé jako např.: karetní hry s Braillovým písmem, domino s vystouplými puntíky, šachy apod. Chci jen upozornit, že při hraní her jsme měli přes oči škrabošky, takže jsme vůbec nic neviděli.

Ilustrační obrázek

Poté jsme se postupně po skupinách 8 dětí přesunuli do části výstavy neviditelné. Ve chvíli, když jsme vešli do neosvětlené místnosti, jsmese octli na 1 hodinu v úplné tmě. Po vyslechnutí instrukcí od instruktorky (nebo instruktora) jsme šli do kuchyně, kde jsme si mohli vše osahat. Poté jsme se přesunuli do obývacího pokoje, do hájovny, na ulici, do lesa, na výstavu soch a nakonec do baru, kde jsme si mohli koupit pití nebo tatranku. Po celou dobu výstavy jsme vůbec nic neviděli (jen černočernou tmu) a orientovali jsme se jen podle zdí a podle sluchu.

Všem se výstava moc líbila a za třídu 7.A moc děkuji paní učitelce třídní Mileně Hartigové a paní učitelce Tereze Heřmanské za to, že nás na výstavu vzaly.

Dominik Hanzlík 7.A