Skvělý úspěch žáků z Jitřní v televizní soutěži Bludiště (+foto)

Ve dnech 7. a 8.4.2014 se žáci z Jitřní zúčastnili natáčení známé sportovně–vědomostní soutěže „Bludiště“. Soutěž natáčí Česká televize, v televizním studiu Ostrava. Naši školu reprezentovalo družstvo ve složení Filip Štěpánek (kapitán), Martin Dvořák, Jakub Karafiát a Štěpán Kuriš. Název si dali „Heřmánci“, podle příjmení jejich třídní učitelky.

 

 

Bludiště zná skoro každý - je to akční, sportovně-vědomostní soutěž pro žáky 8. a 9. tříd. Družstva ze dvou různých škol prokazují své znalosti, šikovnost, obratnost a smysl pro humor v několika disciplínách.

Náš tým doslova exceloval a s velkou převahou zvítězil ve všech úkolech. Počáteční ostych a tréma ze soutěžících rychle vyprchaly a nastoupila bojovnost, houževnatost, ctižádost, statečnost a chuť vyhrát. Heřmánci doslova „drtili“ soupeře. Sportovní úkoly byly pro ně hračkou – v lanové lávce a sbírání „Bludišťáků“ ze sítě zcela převálcovali všechna soupeřící družstva a vždy ukořistili zlatého Bludišťáka. Výborně si vedli i ve vědomostních otázkách, či laserovém bludišti.

Sami se můžete v televizi podívat, že naše družstvo bylo výrazně lepší, než naši soupeři. Vyhrané Bludišťáky pak můžete vidět i hale školy, mezi ostatními trofejemi ze soutěží.

 

 

Soutěžící chlapci z 9.A si natáčení opravdu vychutnávali. Za jejich nasazení a vůbec i odvahu jít soutěžit do televize jim patří obrovské uznání a poděkování.

Děkujeme za vynikající reprezentaci školy i MČ Praha 4. Poděkování si zaslouží i fandící žáci, kteří vytvořili fantastické povzbuzující publikum a podpořili tak náš tým. Značný dík patří také rodičům žáků za jejich podporu a motivaci.

 

 

Jak vše dopadlo, se můžete podívat v České televizi v pravidelných časech vysílání pořadu Bludiště. Díly s námi uvidíte s velkou časovou pauzou. Poprvé se na Heřmánky můžete podívat na programu ČT Déčko den po vysvědčení – tedy v sobotu 28.6.2014. Poté bude následovat dvouměsíční prázdninová pauza a po ní nás uvidíte ještě v září 2014.