Výborné výkony žáků Jitřní na Mistrovství ČR ve vícebojích

Za velice chladného a deštivého počasí hostila Stará Boleslav od 24.5. do 26.5.2013 atletické Mistrovství České republiky ve vícebojích. Do tohoto klání se zúčastnili hned 3 atleti z Jitřní.

V kategorii starších žákyň prokázala svoji všestrannost Amálie Švábíková, která zlepšila svůj osobní rekord v sedmiboji o více než 200 bodů. V konečném pořadí obsadila krásné 7. místo. O vysoké úrovni soutěže svědčí i to, že před 2 lety by s tímto výkonem získala stříbrnou medaili.

Druhou účastnicí z naší školy byla Anna Kerbachová, která nastupovala v roli jasné favoritky soutěže. Tuto roli v pětiboji mladších žákyň bezezbytku splnila. Po malém zaváhání v první disciplíně už ostatní s přehledem ovládla a konečným součtem 3547 bodů vylepšila svůj nejlepší český výkon z loňského roku o necelých 50 b.

Velikým překvapením byl výkon třetího zástupce a jediného chlapce z Jitřní Toniho Trana v kategorii mladších žáků. S přehledem si poradil se všemi disciplínami, se zaváháním u skoku dalekého. Konečné 6. místo je pro něj velikým sportovním úspěchem. V soutěži si vytvořil hned 3 osobní rekordy a celkovým součtem bodů se zařadil na druhé místo oddílových historických tabulek.

Výborným atletům gratuluji k velmi pěkným výkonům.

Marek Čepelák, trenér atletiky

 

Kompletní výsledkovou listinu naleznete v samostatném odkazu na našich stránkách: "Sport na Jitřní / Výsledky závodů" [přímý odkaz >>>].